• mathias  25. november 2016

  Denne opdatering vil være tilgængelig inden d. 1. December

   

  Julen kommer tidligt i år, med et helt nyt kort til alle flådestyring kunder. Kortet erstatter den tidligere kortløsning.

   

  I første omgang har vi fokuseret på, at kopiere de velkendte funktioner i allerede har idag, men med en moderne tilgang og betydeligt færre klik! Lad os se lidt nærmere på de primære funktioner i det nye kort

   

   

  planner Hvor er brugerne & hvad laver de?

  Kortet består grundlæggende af 2 dele. Selve kortet og et detaljepanel i venstre side.

  Når kortet starter for første gang, viser vi alle biler og detaljepaneler er minimeret. Ved at trykke på “brugere” øverst til venstre kan få en samlet liste over brugerne. På samme måde kan brugerlisten minimeres igen, hvis man ønsker at se mere af kortet.

  mapuseroverview

   

  En hurtig måde at finde en person, er at vælge ham direkte i listen, så zoomer koret ind på vedkommende.

  Bilerne på kortet indikere en række nyttige informationer. Herunder ses f.eks. Claus, han er parkeret [P] og har en “grå” ramme der indikere han ikke har nogen aktiv opgave.

   

  carparked

  Frank er pt. kørende og har derfor intet [P], samtidigt er rammen “gul” da han har en “aktiveret” opgave.

  caractive

   

  Vi gruppere automatisk biler der ligger tæt på hinanden og angiver hvor mange der er i gruppen. Her er et eksempel, hvor vi ser flere biler grupperet hen over landet. Klikker man på en gruppe, zoomer den automatisk ind, for at vise alle biler i gruppen.

   

  mapgrouped

   

  planner  Kørehistorik inkl. opgaver

  Ved at trykke på en bil på kortet kommer du direkte til kørehistorikken til dags dato. I venstre side har vi kalender, så man enkelt kan vælge en anden dag, tilbage i tid.

  Under kalenderen vises listen af ture på den valgte dag, der samtidigt vises på kortet.  Ud over dages ture, viser vi også opgaverne på den pågældende dag, med de velkendte statusfarver.

   

  mapshowroutebig

   

  Vælger du en specifik tur i listen, bliver denne fremhævet som i eksemplet ovenfor. Endeligt er der mulighed for at få samme tur i rapportform ved at vælge 2016-11-25-04-45-22-pm ikonet øverst til venstre.

   

  planner Vis opgave på kortet (find nærmeste bruger)

  Fra planen, er det hurtigt at vise en opgaves lokation på kortet, bare højreklik på en opgave og vælg “Vis på kort”. I detaljeoverblikket viser vi en kort opsummering af opgaven, derunder er det muligt at se de brugere der er nærmest til opgaven. Vælger du en bruger i listen viser kortet vejen til opgaven, som vist i nedenstående.

  mapfindnearest

   

  planner Vis flere opgaver på kortet (fra søgeresultat)

  Har du brug for at få et overblik over flere opgaver? benyt den normale søgefunktion (eller snerydder) og find opgaverne frem. Nederst i søgevinduet finder du funktionen

  2016-11-25-04-44-05-pm

  Kortet vil herefter vise alle opgaver der har en valid adresse på kortet. Detaljelisten til venstre, gør det muligt hurtigt at zoome til en specifik opgave. Er der flere opgaver på samme sted, grupperes disse som vis i nedenstående eksempel.

   

  maporders

   

  planner Hvem har adgang til kortet?

  Som med det gamle kort, er der mulighed for at begrænse adgangen til kortet pr. brugergruppe. Under Rettigheder for Planen kan kortet vælges til eller fra. Derudover er det muligt at begrænse adgangen til historik (både ture og opgaver i kortet)

   

  mapadmin